Deel je baby foto's
en video's met

In het ziekenhuis

Ongetwijfeld een van de meest mooie en bijzondere momenten in je leven, de geboorte van je kind! Een moment dat je graag goed wil vastleggen om er later nog vaak aan terug te kunnen denken. Natuurlijk ook een moment dat je graag wil delen met vrienden en familie.

De makkelijkste, veiligste en snelste methode hiervoor is volgens ons uiteraard FaPiVi, en omdat we veel trotse jonge ouders als klant hebben delen we graag een paar tips met je.

In het ziekenhuis (of wanneer je thuis gaat bevallen) kun je er van uit gaan dat op het grote moment er enorm veel zaken tegelijk gebeuren. Zoveel zelfs dat je weinig tijd, of prioriteit, hebt om eens even goed te gaan poseren voor de foto. Tip: Stel je camera alvast goed af vóór het grote moment.

Is de bevalling in het ziekenhuis? Houd dan ook goed rekening met de verlichting. Veel TL-verlichting in combinatie met een felle flitser kunnen je foto's overbelichten. Vaak is de flitser ook helemaal niet nodig en ben je moeders en je pasgeboren kind helemaal blind aan het flitsen met je camera.


Tijdens of na de bevalling

Wist je dat, veel verloskundigen zeer ervaren fotografen zijn? Ze maken deze situatie natuurlijk meerdere keren per dag mee, kennen meeste camera's en willen, wanneer ze er de tijd voor hebben jullie vast en zeker op de foto zetten. Vraag het ze wel vooraf even en leg uit hoe de camera werkt. Vraag daarbij ook even aan de verloskundige waar je wel of niet in de weg loopt. Ze heeft belangrijk werk te doen en je zal niet de eerste over-enthousiaste vader zijn die in de weg staat.

Pas verder ook op met welke details er op de foto te zien zijn. Een foto met veel bloed of een detailopname van de nageboorte zullen niet bij iedereen in de smaak vallen.

Tot slot, vergeet natuurlijk niet de foto van het doorknippen van de navelstreng! Ga je de Foto's vervolgens uploaden naar je FaPiVi? Maak dan eerst een selectie van de mooiste foto's en video's in plaats van al het materiaal hup online. Vergeet niet dat het ook voor de kijkers leuk en informatief moet blijven.

OOK EEN FAPIVI? KLIK HIER!

Eerste lachje, eerste stapjes en de eerste woordjes

Het leven van je baby in de eerste anderhalf jaar is een aaneenschakeling van "eerste" mooie en bijzondere momenten. Om er zeker van te zijn dat je die mooie momenten niet hoeft te missen is het raadzaam om altijd een camera binnen handbereik te hebben. Veel mobiele telefoons van nu beschikken over een foto- en videofunctie. Maar er zijn ook een aantal HD-video en foto camera's op de markt die bijzonder geschikt zijn om snel die mooie momenten vast te leggen.

TIP: Kijk ook eens naar waterdichte of stootvaste camera's. Leuk en veilig wanneer je baby zijn badje krijgt, en natuurlijk erg handig wanneer de camera uit je handen valt (wat zeker gaat gebeuren). Google op HD camera's en je zult zien dat er een flink aanbod is.

Wat we veel zien bij FaPiVi gebruikers is dat ze de eerste collecties per maand rangschikken. Wel zo overzichtelijk voor later en het voorkomt één collectie met honderden foto's.


Tips!

We herhalen kort de belangrijkste tips van deze pagina:

  • Zorg dat je de camera vooraf goed hebt ingesteld bij de bevalling.
  • Zorg voor een opgeladen accu en een geheugen kaart waar je nog voldoende ruimte op hebt.
  • Vraag de verloskundige, vooraf, wat wel en niet kan, en of ze foto's wil maken.
  • Pas op met je flitser!
  • Overweeg welke foto's en details je wel of niet wil delen.
  • Zorg dat je een camera stand-by hebt om de mooiste momenten van je kind vast te kunnen leggen.